Wist je dat er een verschil bestaat tussen podologische zolen en klassieke steunzolen?

Podologie Nicky Janssen > Podologie > Wist je dat er een verschil bestaat tussen podologische zolen en klassieke steunzolen?

Problemen met je voeten en onaangepast schoeisel hebben een grote invloed op het hele lichaam. Het kan aanleiding geven tot problemen van de voet tot aan de nek, en alles daartussen.

In dat geval kunnen podologische zolen bijdragen tot de correctie van de voetfunctie en sturing geven waar nodig. Maar, er is een wezenlijk verschil tussen podologische en klassieke steunzolen.

Klassieke steunzolen zijn vaak gebaseerd op een statische analyse, voornamelijk gericht op comfort en door de tweejaarlijkse tegemoetkoming door de mutualiteiten doorgaans minder duur in aankoop. Bovendien zijn ze vaak gebaseerd op standaardleesten waarbij de verscheidene zoolelementen verlijmd worden.

Bij podologische zolen ligt de nadruk op de correctie van de voet na een statische én dynamische analyse. Met correctie wordt er bedoeld: intrinsieke achtervoetsturing, middenvoetbegeleiding en voorvoetcorrectie  Dit geeft een individuele zool die op maat van de klacht gemaakt is. Bovendien zijn de podologische zolen opgebouwd uit één blok EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat)-materiaal zonder verlijming, waardoor er minder snel slijtage van de zool optreedt.

Verschillende mutualiteiten voorzien een beperkte tegemoetkoming voor deze zolen, mits doktersvoorschrift.  Om te weten of jij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming, contacteer jouw mutualiteit.

Cookie Policy | webdesign in aalst door conversal